Home / Erbjudanden / NYHET FRÅN ALUPROF! MB-SKYLINE TYPE R – skjutdörrar i storformat

NYHET FRÅN ALUPROF! MB-SKYLINE TYPE R – skjutdörrar i storformat

Aluprof lanserar nu ett innovativt system för skjutdörrar: MB-SKYLINE TYPE R. Det kännetecknas av lätthet och estetiskt tilltal och gör det möjligt att designa glasväggar utan begränsningar i längd och med osynliga karmar – utan att rucka på tekniska krav.

Systemet MB-SKYLINE TYPE R för skjutdörrar har dold karm och smala profiler. Det ger konstruktionen en modern och minimalistisk stil och möjlighet till fantastiska panoramavyer som resultat. Det ger byggnaden en elegant stil och lyfter statusen på hela uppförandet.

Dörrblad som byggs med MB-SKYLINE TYPE R döljs i karmen nertill och upptill. Om man väljer motorstyrd variant eller med lås på mellandörrposten kommer sidoprofilerna också att döljas. Själva karmen har designats för smidigaste möjliga användarupplevelse och är därför så slimmad som möjligt, med ett djup på bara 23 mm. Bredden på mellandörrposten har också reducerats till ett minimum – den enda synliga fogen mäter bara 25 mm. Dörrprofilernas djup är bara 71 mm och karmarnas djup är 190 mm.

Dörrbladen på ALUPROF MB-SKYLINE TYPE R-dörrar är tillverkade av material med spjutspetsteknik som dessutom är miljövänliga, och ger högsta termiska isoleringsparametrar. Glaspartiets tjocklek är också mycket betydelsefullt. Därför har trippelglas på 52–60 mm använts. Den specialframtagna externa motorn är utrustad med radiomottagare och säkerhetsradar, vilket innebär att mekanismen kan fjärrstyras. Överskott av fukt tas bort via ett toppmodernt avtappningssystem, komplett med avlopp.

Maxhöjden för MB-SKYLINE TYPE R-dörren är hela fyra meter, och om motorn monteras på utsidan kan den flyttbara strukturen väga så mycket som sjuhundra kilo. Det gör det möjligt att designa mycket effektfulla glasväggar. Den innovativa strukturen på de rörliga bladen och packningarna gör hela upplevelsen mycket användarvänlig. Dörrbladen kan synas massiva, men det går lätt och smidigt att öppna och stänga dem, och mekanismen är näst intill ljudlös. Man kan också lägga till eleganta tätningar till karmarna, så att det går ännu enklare skjuta dörrarna. Löprullarna i karmen finns i rostfritt stål samt i elegant svart polyamid.