Home / Erbjudanden / Fasader

Fasader

Byggnadspartier i glas med imponerande aluminiumsystem är både beundrade och uppskattade.

Kraftiga profilkonstruktioner och blankt glas ger fasaden en unik effekt. För "gröna" villor erbjuder Aluprof fasadsystem med utmärkta tekniska och isoleringsmässiga parametrar.

Fasaden MB-TT50 är ett avancerat högteknologiskt aluminiumregelsystem för lätta icke-bärande ytterväggar (fasadväggar).

Tack vare anpassade isoleringsdetaljer skyddar fasaden byggnaden effektivt mot värmeförlust och specialformen underlättar uppförandet av fasaden. Olika vinkelkopplingar möjliggör flexibel design av byggnadskonstruktioner, följaktligen ger MB-TT50 utmärkta möjligheter till utformning av konstruktionen.

ITT-typprovning enligt EN-13830 som utfördes av Byggforskningsinstitutet visade att det är för närvarande det bästa aluminiumregelsystemet för fasadväggar på marknaden. Systemets värmeisoleringsförmåga (Uf) är från och med 0,5 W/(m2K).

Liksom MB-TT50 är även MB-SR50N HI+

systemet avsett för att designa och framställa upphängda lätta icke-bärande ytterväggar, tak, takfönster och andra byggnadskonstruktioner med fyllning. För optimal värmeisolering och ljuddämpning, samt lättare montering av en fasad med MB-SR50N HI+-systemet används ett PE-isolermaterial för dess suveräna värmeisoleringsprestanda (Uf från och med 0,7 W/m2K), medan dess form styr skruvarna under inglasningarbeten på fasaden. Systemet möjliggör att bygga fasader med smala synliga skarvlinjer och gör konstruktionen både hållbar och hållfast.

Tack vare Aluprofs breda urval av profiler kan man förverkliga även de djärvaste idéerna för design av aluminium- och glaskonstruktioner.