Home / Erbjudanden / Entrédörrar

Entrédörrar

Entrédörrar tillhör väl bland de viktigaste detaljerna av ett hem? De skyddar oss mot kyla, regn och inbrottstjuvar, för att bara nämna ett par exempel. Dörrar skyddar även mot stadsbuller. Men hur kan man välja rätt dörr som uppfyller ens förväntningar och kommer att tjäna en i många år? En fråga som ska övervägas noga innan man köper är värmegenomgångskoefficienten (U). Ju lägre den är desto mer värme stannar inne. Aluprof erbjuder paneldörrar med UD på 0,61 W/(m2K).

Dörrblad baserade på MB-86 systemet är försedda med insatser och finns tillgängliga i olika kulörer och med olika konstruktion.

Elementen kan slipas, dekoreras med applikationer eller framställas av isolerglas. Paneldörrar kan framställas med mycket stora mått – upp till 1,40 m (B) och nästan 2,60 m (H). Så om man drömmer om en storslagen entré är detta den perfekta lösningen. Men framför allt ska dörren harmoniera med hemmets stil. Om inredningen är traditionell är det bäst att välja ett dörrblad med glasrutor eller faner med trämönster. De som tycker om moderna interiörer kan välja mellan RAL-kulörer, till exempel grafitgrå. Ta dig tid och välj rätt dörr för en vacker entré som väcker beundran hos gästerna och får dig att känna dig riktigt trygg.

Vid val av dörr får man inte glömma dess vattenbeständighet.

Dörrens vattenbeständighet avgör om den kan skydda huset mot regnvatten vid stark vind och ösregn. Ju högre klass desto bättre kan dörren skydda hemmet. Aluprof erbjuder paneldörrar av klass 6A.

Products from the range: Entrédörrar